Nättroll

Har precis lyssnat på en P3 dok om självmordet på flashback. 
Detta var 5 år sedan och handlar om en kille som livesänder sin hängning i en tråd på Flashback. Han börjar med att ta tabletter för att bedöva sig och sitter och pratar med folk på tråden. 
I dokumentären får man veta att han har en autiststörning men att han fungerar okej i samhället. 
Han får dock dagar där han är väldigt deppig. Han får självmordstankar och det kan hålla i sig i 5 min men under den tiden tar det över allt. 
Han kommer inte upp ur sängen
Han kan stå på samma ställe i 15 min utan att röra sig etc. 

Det som är sjukt är den där tråden som han lade ut och skrev att han ska livesända sitt självmorg och första kommentaren han får är "lycka till". 
En annan skriver " ska du börja någon gång? För jag måste till jobbet snart"
Fler skriver att han aldrig kommer göra det och listan fortsätter med folk som försöker övertala honom om att göra det för att det är coolt att se någon dö på riktigt. 
Alltså, hur tänker folk? Vadå att han trollar? Tänk om han inte gör det?! Då har ni övertalat honom att ta sitt liv. Ni är ansvariga för att någon har tagit sitt liv! Ni är indirekt mördare!
En enda människa gjorde det man ska göra i den situationen. Försöka att få honom på andra tankar. 
Hon frågade om han hade skrivit ett brev till sina anhöriga och fick honom att göra det för hon kunde med egna erfarenheter berätta att det värsta för de som är kvar är att inte veta varför hen gjorde det. 
Han skriver ett brev. 
Hon fortsätter med att försöka få honom att berätta hur han mår och varför han vill göra det. 
Hon får honom att aktivt börja tänka på sina nära och kära och verkligen gå in på djupet om varför självmord är den enda lösningen. 
Det är så man talar ner folk från att hoppa från broar t.ex. De flestasom tar självmord går förmodligen bara på känslan för nuet och den senaste tiden, inte känslan man har haft för några år sedan eller har inte förmågan att se en annan lösning på problemet. 

Jag förstår inte hur människor kan förlora all sin morala ryggrad bara för att dem kan vara anonyma. 
Det är ju samma sak med stora bloggare eller kändisar av vilket slag som helst. Allt det hat de får för att folk slipper visa vilka dem är. Helt galet. 
Är det verkligen den personen man vill vara? En som sprider hat omkring sig? En som får andra att må dåligt? En som får andra att ta självmord?





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

goaldigger.blogg.se

Mitt liv kort och gott. Allt om träning, kost, mitt jobb, tips och tricks etcetc.

RSS 2.0