Läkarbesök

Var hos läkaren imorse. Sjukskrev mig resten av dagen för har mått kasst. 
Inte nog med att jag vaknat med ont i magen som inte gått över eller att jag mått så illaatt det har varit svårt att andas utan jag blev även förkyld igen... Sug mitt inflammerade nageltrång! Trött jag blir. 

Hade ju iaf bokat in ett läkarbesök. Pratade mycket om stressen på jobbet och hur illa mina magsår blivit på senaste och att jsg akut behöver mer tabletter. 
Förväntade mig bara att få tabletterutskruvna för det är ju det enda läkare gör men han började fråga massa om matvanor, om jag var allergisk mot gluten eller laktos, ville att jag skulle ta ett glutentest för jag sade att jag tror att jag är känslig mot det, sen sade han att han egentligen ville göra en gastroskopi men det måste man boka in och jag får isåfall inte ta tabletter innan och jag var klar med att jag avskydde gastroskopi och ville inte göra det för jag skulle ändå bara bli tillsagd att äta maxdos av omeprazol. (Anledningen till gastroskopi var öfr att kolla om det var orsakat av en bakterie så det kunde gå över av antibiotika). Han bokade in ettultraljud för att se att jag inte har gallsten, kände lite på magen och ville att jag skulle ta ett avföringsprov för att kolla upp magsåret mer och han sade att jag skulle köra omeprazol i 2 veckor och blir det inte bättre får jag komma tillbaka. 

Aldrig fått så mycket hjälp hos en läkare. Kan verka lite för vissa men för mig var det guld att iaf se att det finns vissasom fortfarande försöker och målet är inte att bara bli av med en. 

Helgen i övrigt

Alltså, jag avskyr måndagar efter en perfekt helg. 
Okej, på ett sätt harhelgen varit värdelös för jag har haft ont i magen stort sett hela helgen. Har jag inte haft ont har jag mått illa. Sön och idag har jag ltckats må illa och ha ont samtidigt typ hela dagen..
Men iaf, rent förhållandemässigt har den varit perfekt. Jag chockas fortfarande över att 1,5 år med Anton (vi har visserligen inte varit tillsammans officiellt hela den tiden utan mer bara ett halvår) så utvecklas vi och blir ett starkare par fortfarande. 
I fredags spelade vi ju spelet Monogamy och då började man ju öppna sig mer på "det" planet som båda varit väldigt slutna kring. Ingen av oss är bekväma med att prata sex med varandra på det planet tror jag. 
Sen i lördags var vi ju och sprang och sen var det parbowling. 
Vi käkade middag hos Anelle och Simon innan också. Skitkul! Jag vann över Anton och tjejerna spelade på en bana, killarna på en. Tjejerna vann över killarna. Fett viktigt!
Jag hade ont hela tiden...
Första ggn jag träffade Hanna, Nics tjej också så var skitledsen att jag hade ont för kände att jag inte riktigt kunde vara mitt vanliga spralliga jag och jag hade inte energin att verkligen lära känna henne och ge henne uppmärksamheten jag hade velat för komcentrationen låg på att klara kvällen utan att gnälla och inte sabba för Anton och alla andra. 
Efter bowlingen skulle vi vidare till någon krog så blev Theos på Fridhems. Sillen, Jessica, Towe och Anders kom också så nu var vi 6 par där. Jävlar alltså!

Jag, Anton, Simon och Anelle drog tidigast. Jag och Anton skulle upp typ halv 6 för att åka in till stan och kolal soluppgången med Antons familj. Nic skulle köra men han stannade ändå längre. 
När vi kom hem gjorde det ont på riktigt så Anton låg och höll om mig hela natten, masserade min mage och pussade på mig. Kändes ju iaf psykiskt bättre då 😊

På söndagen kom Nic och hämtade oss vid kvart över 6. Vi käkade frukost i Corneliisparken och kollade soluppgången. Ett hus var dock i vägen för själva soluppgången... 
Sen kollade vi Julia när hon tävlingssimmade, käkade lunch i tanto, gick på slottet (där jag gjorde bort mig och tappade ner en PETflaska på avspärrat område mitt när guiden stod och pratade om just den gropen jag tappade den i) och efter det vart det Mongolian BBQ på Sveavägen innan vi åkte hem. 

Måndagar, onsdagar och torsdagar coachar Anton så då sover vi inte med varandra. 
Det är ju bra att kunna spendera lite tid hemma ibland men jag har börjat hata att sova själv utan honom. Det är skitjobbigt och jag vill ha någon att krama på som är större än min 4 kg katt som ligger på rumpan. 




Backlöpning

Imorse drog jag och Anton ut och sprang upp och nerför en backe plus airsquats. Typ en backe med 35 graders lutning, 60 m lång och 10 squats när man kommer ner. Jag kände mig ur form som fan för mina magsår men tänkte att den psykiska stressen för att jag inte tränat skulle bli jobbigare än den fysiska stressen av att träna. Så tänkte ett lugnt pass. Anton sade att han också var ur form. Men vi körde på. Han körde 10 varv, jag 8.
Anton lurade mig... Förra ggn körde han 10 varv på 27 min och idag på 22. Jag körde 8 varv på 27 min förra ggn och nu på typ 25 min. Döööööd!!
Så finns det ingen mat hemma, jag är illamående och ska försöka hålla mig undan från gluten. 
Sug. Röv!



Magsår och Monogamy

Magsåren har ju blivit värre. 
Haft ont varje dag denna vecka och har jag inte ont mår jag illa. Typ så illa att det känns att jag ska spy närsom och får tvinga i mig mat för att jag får ont i magen annars. Och jag har inga omeprazol kvar heller så har tid på mån morgon för det. 

Igårkväll hade jag med mig ett brädspel som kallas Monogamy hem till Anton. 
Jag rekommenderar det faktiskt till alla som vill lära kännasin partner mer på det sexuella planet. 
Som monopol ska man gå runt spelplanen, 6 varv 2 på varje nivå. När man går förbi gå får man ta ett "fantasikort" istället för pengar. Man ska ha 2 fantasikort på handen så man får byta kort om man vill på tredje varvet upp till att man vinner. Vinner man får man välja en av fantasierna som man ska göra. Direkt eller vänta med. Tro mig, ni kommer inte klara av något långdraget i slutet. 
Första två varven är "intim" varvet. Man hamnar på rutor och får ta upp kort där man mest pratar och diskuterar olika sexgrejor eller pargrejor. Typ vad man föredrar oralt, vilka platser man vill åka till på smekmånad etc. Ganska mysigt att stanna där. 
Man kan också under spelets gång hamna på massagerutor, pussrutor, erogena zoner etc. Så på första nivån är det väldigt oskyldigt. En puss på kinden, fotmassage, pussa på ex öronsnibben. 
Andra nivån är mer retsam. Mer kyssar, mer ingående sexfrågor, massage, kyssar och sånt på erogena zoner etc. 
Den svåraste nivån är fanimig tuff!!

SYSTERFÖRBJUDEN LÄSNING OM DU/NI INTE VILL FÅ MARDRÖMMAR. 

Men nu kan det vara typ oralsex i 2 min, sex i 3 min när man ska låtsas man är på ett flygplan etc etc. Mer sexuellt helt enkelt. 

När man är klar är man typ dum i huvudet. Vi spelade nästan 3 timmar igår. Skiiiitjobbigt. 

Men jag rekomenderar verkligen att spela sånthär någon gång för jag kände att jag fick reda på mycket om Anton och kunde öppna upp mig på ett annat sätt för man hamnar i det forumet där båda ska prata om det. Svårt att öppna det ämnet i andra fall kan jag tycka. 


Min helg

Okej, i fredags så hade jag familjeterapi med morsan igen. Brände av en gång för jag blev arg på att hon inte tar ansvar för skit som har hänt men det går ändå framåt hoppas jag.
Vi åkte til Kista och käkade sallad sen. Jag hade magsårsont sen kl 9 på morgonen. Nu var klockan typ 13 och jag höll på att dö så tvingade henne att skjutsa hem mig och somnade direkt.
Hade sovit helt sinnessjukt dåligt natten till fredagen för jag var så hög på endorfin från all träning att jag vaknade heeela tiden och kunde inte somna om.
Plus att terapi tar jävligt mycket och sen ha ont i 4 timmar. Jag var död!
Sen skulle jag tvätta så jag och Anton var hemma hos mig. Åt tacos och kollade Million Ways To Die In The West. ASKUL! Märkte att det var skaparen till Family Guy i huvudollen.

I lördags kollade jag och Pau på Anton när han spelade basket och sen var det feeeezt. Pitche kom över med Greasefilmen <33. Anton, Pitche och Nic medverkade i en musikal och Anton var Danny Suco. Jag vart kär! Pau och Anna behövde ju titta också och det dracks massa alkohol för att Anton och Pitche skulle orka. Sen körde vi mycket jag har aldrig och pekleken för Pitche ville lära känna oss. Lära känna våra sexuella preferenser snarare för det är alltid där man hamnar.
Jag hade iaf huuuur kul som helst! 5 pers och det räckte. Sen somnade man ju inte förrän typ halv 6 på morgonen. Haha trött på söndagen!!

Anton åkte iväg på coaching i Uppsala så jag passade på att städa hans lägenhet och dega framför tvn.
Sen när han kom hem tappade vi upp ett bad där jag somnade innan vi duschade och jag gick och lade mig. Tjött tjej!

Jättemysig helg och jag längtar redan till det är helg igen. Dock har jag inget planerat för nästa helg. Awesome!

Efter träningen


Såhär såg jag ut när jag var klar med träningen. Wow! Men vad bra träningen gick iaf 😊😊

Workoutholics

Idag har dock blivit en bra träningsdag. Thank god! Behövde det!! 
Ett lp besök blev inställd så åkte till gymmet, tog en koffeintablett och satte mig på en träningscykel i 1 h och läste. 
Sen tog jag en till koffeintablett, gick till Coop och köpte keso plus snickers och tryckte i mig för mer energi och nu väntar jag på en träningscykel på att få köra högintensivt med Johan och få ut lite ilska!!

Ska även börja köra yoga på måndagar och bodypump på onsdag morgon. Sen blir det styrka på ons eftermiddag. Så 6 pass på 5 dagar när allt lirar. 4 styrkepass, yoga och bodypump. Greeeat



Bajs på jobb

Har haft så jävla mycket och jag känner att allt thafs på jobbet börjar tära på mig rejält. 
Denna vecka har jag varit ute och placerat tvåorna och de kan fan inte sköta aig för fem öre. De är dåliga på att hålla tider, tar egna initiativ till raster, håller på med telefonen, visar inget intresse etc. En har förlorat lärlingsplatsen efter 1,5 veckor, en var riktigt nära och en tredje försover sig alltid, men den lärlingsplatsen är fantastiska och har överseende med det. De säger bara att han får tråkiga jobb och kan inte följa med ut på roliga jobb och chansen till anställning är väldigt liten om han inte skärper sig. 
Jag har en solskenshistoria med tvåorna och det är tjejen som letade upp och kontaktade en lärlingsplats själv, vilket ledde till att hon fick en plats på det företaget. För hon visade framfötterna. Lite huvudvärk som släpper där. 
Eleven som blev av med sin lp pga det jag skrev, hans far ringde mig och var förbannad på mig. För hans son tabbat sig. Nej men han var sur för han tyckte inte att våran plan för de utan lp fungerade så nu måste jag extrajobba iaf och ha honom inne i verkstan. Och att jag ska ut på lp besök och inte kan ha elever utan lärare i verkstan är antagligen oacceptabelt. 
Jag har även bråkat med rektorn för han inte hållit vad han lovat, vilket denna gång var att hitta på vad en elev ska göra när jag inte är i verkstan (hon har hoppat in i tvåan från maskintekniska programmet men har inte svetsat så kan inte placera henne på lp innan hon kan det, vilket betyder att 1 vecka i månaden har hon inget att göra för jag kanske inte är på plats). Jag pratade med rektorn om det när de tog in henne, en gång till när de började, en tredje gång första veckan inne hos mig och en fjärde gång förra onsdagen. Hela tiden har han sagt att han ska fixa det. Han har inte fixat det så jag blev skitförbannad för hon har kommit till skolan utan att veta vad hon ska göra hela veckan och när jag komfronterar honom med detta är det jag som har gjort fel helt plötsligt. För att jag vägrar jobba dubbeljobb utanför min tillfördelade tjänst. Gubbjävel!!
Sen är det tuuuuusen saker till. Idag fick jag t.ex typ 20 min att smälla i mig mat för jag hade tusen andra saker att ta tag i eftersom man inte får något stöd från ledningen så jag måste sköta mitt jobb och deras. 
PAJASER!!!


Himmelstrand


Nu har jag läst ut Ajvides senaste bok Himmelstrand.
Alltså, jag älskar hans sätt att skriva! Man flyter in i texten och det känns inte ens som att man läser. Svårt att förklara men det känns mer som att man ser tecken som säger åt en vad man ska tänka och så tänker man berättelsen i ett språk som är eens eget med uttryck, händelser och liknelser som är någon annans. Han är dessutom superduktig på att bygga upp personligheter, inte helt olikt Stephen King, the King himself.
 
Boken handlar iaf om 4 campingfamiljer somm vaknar en morgon mitt ute på en öde äng.
De somnade mitt på en campingplats och vaknar till ingenting.
Gräs som är som nyklippt
Ingen sol
En äng som aldrig till synes tar slut
Inga andra campare än dessa 4 husvagnar.
Bara en blå himmel och en äng.
 
De tar sedan bilarna och åker en bit för att kolla. Fortfarande bara äng.
 
Sen får man se hur dessa människor reagerar och blir utsatta för olika saker som är deras största skräckscenarior etc.
 
Hur bra som helst, som alla Ajvides böcker. Massa kärlek!

Kryssning och valvaka

I helgen var det kryssning för papi som fyllde 50. 
Det var naaajs alltså. Farfar vart jättefull och vi dansade massa. Sen följde jag och Anton han och Pia till deras hytt. Pia har en dålig höft och farfar var så full att han knappt kunde gå. De var ju glada för de insåg att de inte hittat utan oss 😜 
Jag och Ammi höll tal vid middagen och sen dansade vi heeela natten.
Anton gav upp runt 2-3 någon gång och jag, Ammi, Felix och Angelicas far gav upp när de bommade igen baren och vakten kom och dansade med oss. Haha kl var kanske 5 på morgonen. 
Jag var tillräckligt nykter för att tvätta bort sminket, borsta tänderna och ställa larmet på 9 för att inte missa frukosten. Snyggt!
När larmet ringde fick Felix panik och ba: STÄNG AV LARMET!! Varför är det larm på?
Jag hade ingen aning tills jag kom på frukosten. 
Vi klädde på oss och gick dit. Vi hann med 10 min tillgodo. Haha. 
Sen köpte jag två likör 43 och en Mintuu chocomint i taxfreen 😃

Idag har varit en supermysig dag!
Kollade Titanic på morgonen, följde med Anton när han röstade (jag röstade i fredags), sen tog vi en typ 2,5 h promenad. Från Anton ner till bron innan Kärsön som var avstängd för gående, så vi gick ner under bron och hamnade till slut vid Kanaan, sen gick vi lite skogsvägar tillbaka. 
Väl hemma bakade jag kladdkaka med mörk choklad mint i. 
Sen har vi badat tillsammans och pratat villaplaner och nu kollar jag valet. Woooh



På tal om stress...

Denna vecka har jag lektioner. Eller ja, ska ha lektioner. 
Mina tvåor hade även första dagen på sin nya LP i måndags. 
Vilket betydde att samtidigt som jag försökte ha lektioner med ettorna var jag låst i telefonen typ halva dagen. 
Ett samtal från en handledare som frågade om Heta Arbeten, vilket betyder att hag måste jaga på vår rektor om att jag ska gå den kursen. 
Ett samtal från en morsa vars son vägrade gå till son LP. Fick sitta där och övertyga henne om att de ville ha tillbaka honom dit. 
Typ tre till samtal från handledare som hade frågor om när jag skulle komma ut. 
En elev som hade fått en LP av mig men som precis när hon fått papperena ångrat sig och vill tillbaka till sin gamla. 
En elev som behövde hjälp med att få pengar från CSN (obs! Inte mitt jobb. Det är hans ansvar. Han skulle dessutom fylla 20 i år)
Ska ge LP platsen som eleven inte ville ha till en annan. Sade åt honom att komma till skolan 13-14 för jag hade annat för mig. Han kom 15.30 utan ens ett samtal. 
Installera ett nytt officepaket. Denna medförde komplikationer så vi måste sitta med outlook online vilket är en jävla djungel. 
Försöka ha en mailkontakt med chefen. Chefen svarar aldrig på mail. Mailade på gamla och nya Outlook plus bokade in möte för idag på båda. 4 mail. Inget svar. Fick till slut gå upp och fråga om vi skulle ha mötet. 
Skrev upp punkterna vi skulle ha.
EN1090 (jag fick dessutom göra en utredig uträkning på vad kostnaden skulle bli per elev OCH sammanlagt)
Heta Arbeten kursen ( jag har mailat hemsidan, dagar som utbildningen går och kostnaden för den)
Vad vi ska göra med en elev som inte skulle klara sv en LP och morsan curlar sönder honom. 
Vad vi ska göra med en tjej som börjat tvåan och inte kan svetsa. Hon ska alltså vara i verkstan 3 veckor i streck men jag har bara undervisning varannan vecka. Vad ska hon göra den veckan?

Nu minns jag inga fler punkter men jag hade 7 bråskande punkter att ta upp med honom som är uppskrivet på jobbet. 

Mitt i denna enorma stress fick vi också kastade på oss att vi ska ringa runt och bjuda in samt komma på vad vi bjuder in till när det är Handledarträff om en vecka. 
För det första kommer ingen komma mellan 17-21 på så kort varsel dessa tider när de badar i jobb. 
För det andra vet vi inte ens vad vi har för busget att jobba på. Ska det vara middag? Tilltugg? Ska de kunna ställa frågor? Är det mingel? Vi vet inte alls vad de har tänkt sig. 
För det tredje skulle vi bjuda in nuvarande och gamla handledare. Jag skulle behöva ringa typ 80 samtal isåfall. Och säga vad? Who knows. 
Det värsta är att chefen säger att detta stått i kalendariet hur länge som helst. Och visst, det har det. Men vi samordnare har aldrig haft något med det att göra utom att maila vilka företag det rör sig om så tar ledningen tag i det. För det andra står det även i kalendariet att information på detaljnivå kommer. Den kom aldrig. 

Välkommen till min vardag ladies and gents. 
Börjar dessutom bli sjuk. Tror ni jag har tid med det? Knappast




Lördagkväll

Igår åkte jag med Niclas till Kimmen (Antons äldre bror). Utan Anton. Så jag umgicks med min pojkväns familj utan pojkvännen. Hehe. 
Det var supermysigt. Man blir så glad av att man verkar så omtyckt. Barnen springer fram och ska krama mig, innan Niclas (sorry 😜), Eira vill sitta och prata och skoja om bakning och hjälper mig förstå snapchat, Julia var inte där men skickade snapchats hela kvällen och undrade när vi skulle gå så hon kunde hinna träffa mig, alla vuxna bjuder på vin och vi sitter och pratar, skojar och alla verkar glada att se en. Helt sjukt underbart. Trodde aldrig att jag skulle bli så bekväm i någon annans familj. Hehe. 

Åkte hem till Anton sen på kvälle.  Fick skjuts av snälla Niclas 😘. Somnade typ direkt när vi kom hem. Jag är ingen 23-årig partypingla alltså...



Skumma, hemska drömmar

Drömde så jävla konstiga drömmar fre-lör. 

Först drömde jag att Anton varit otrogen på mig så jag var sur och skulle ge igen. Säkte upp min första kärlek för att ligga lite och när vi väl låg och hånglade i en säng (fullt påklädda) ångrade jag mig för jag kom på att jag älskar Anton och kan hantera problem bättre så lämnade min första kärlek där på sängen. 

Se drömde jag en extremt grafisk dröm. Rätt äcklig alltså. 
Men jag var på väg hem från en fest. Gick vid vägen till Hby efter Hbyrondellen. Var precis mittemot slottet när en bil med en kille som såg ut att vara mulatt bakom ratten, en latino brud i framsätet och en kille från mellanöstern i baksätet. Lite småtjock. 
De frågade om jag behövde skjuts så jag hoppade in. 
Mellanösternkillen började lägga handen på mitt lår och stryka det, jag slog bort handen och han säger:
"Sluta vara så svår!"  
"Varför är du så pryd? Trordu att du är bättre än oss?", frågar tjejen. 
Jag försöker förklara att jag först har pojkvän och att killen inte är min typ, att jag inte känner er och jag tänker inte sitta i baksätet och knullamed en främling med två andra främlingar i framsätet. 
Då slänger sig killen över mig och försöker slita av mig kläderna. Jag börjar nita och slå. Siktar på solar plexus. Får in några ordentligaslag och han tappar andan. 
Tjejen vänder sig om och tar tag i mina händer, håller mig nere och killen slår mig i ansiktet. 
Jag hinner tänka att "om jag bara ligger här och låter de våldta mig så kan jag komma härifrån snabbare och ta mig till polisen. Koncentrera dig på att minnas hur de ser ut bara. Du måste minnas hur de ser ut". 
Sen tänker jag igen "i helvete att jag ska låta de våldta mig utan att också komma härifrån med några smärtor! Om de ska åsamka mig den psykiska smärtan ska de fan ha så mycket fysisk smärta jag klarar av att ge. Jag kommer anmäla de iaf".
Jag öppnar ögonen och tittar på alla tre medan jag matar slag och sparkar i den mån jag kan i det trånga baksätet med en stor kille över mig och en tjej som försöker hålla i mig. 

Sen vaknar jag. 

Contain your förväntningar, faaen

Jag antar att de få 6 personerna som läser min blogg är intresserad av hur familjeterapin gick. 

Ammi läs inte följande inlägg om du inte vill veta. 

Hon har kommit så långt att hon inser hur hemsk morsa hon har varit. 

Hon minns iaf 6 gånger när hon har sagt olämpliga och elaka saker. 

Hon börjar saaaakta godkänna att min version av uppväxten kan vara den som stämmer bäst. 

Hon tar på sig ansvar och minns den värsta händelsen mellan oss. Fast detaljerna är "suddiga"

Okej, såhär då. Terapin gick bättre än förväntat men det klingade ändå vissa varningsklockor och jag förstår att hon fortfarande har en låååång väg att gå. 
Jag kände, som vanligt, att jag ledde den vuxna personens röst mellan oss. 
Terapeften var skitduktig tycker jag. 
Om jag berättade att det inte bara var 6 ggr hon kallat mig elaka saker utan det hände varje vecka jag var där viftade hon bort det som att det var min verklighet. 
Hon har gått in i väggen och är sjukskriven nu och hon säger att stressen hon haft hela sitt liv är vad som har gjort att hon har kort stubin och minnesluckor. 
När vi pratade om det där värsta bråket mellan oss så tog hon på sig ansvar att hon hotade att slå ihjäl mig, försökte slå in badrumsdörren för att komma åt mig och att det utlöstes av att jag ville köpa julklappar till mina vänner. 
Men hon kan inte ta på sig att hon sade att jag skulle dra åt helvete och att hon önskat att jag aldrig funnits. För det är sååå mycket hemskare än att hota med att döda sitt barn som sitter inlåst på toaletten för hon är rädd att just något sånt ska hända. 

De två största varningsklockorna var när hon sade att hon kunde manipulera sin terapeft och att hon visste att han inte tycker om sitt jobb. 
Sen började hon prata om att hon egentligen inte behöver gå till en terapeft men en beteendevetare. Jag kände hur jag blev förbannad direkt och jag märkte på terapeften att han försökte klura ut ett bra sätt att få henne att fatta att jo, hon behöver en terapeft. 
Jag sade då iaf att jag faktiskt har krav på hur detta ska funka och de kraven är att hon ska gå hos en terapeft och reds ut sin uppväxt för den har varit förjävlig och hon hanterar den inte bra, oavsett var hon tror och att vi går till en familjeterapeft för vi kan inte hantera prpblemen mellan oss ensamma. Sen förklarade jag, för hon var helt med på att vi behöver familjeterapi, att på samma sätt som vi behöver hjälp att hantera gammal skit som ligger pch pyr, på samma sätt som jag har behövt och fått verktyg att hantera mitt gamla skit och min sura uppväxt så behöver hon få hjälp med att få verktyg att hantera sin uppväxt. 
Jag hittade t.ex mina promenader. Och ibland när det blir för mycket att hantera, både problem som jag har nu och problem som jag ältat i tusen gånger från barndomen, så går jag ut på en promenad för det är då jag kan tänka bäst och friast. Det är då jag kan ta mig ur mitt eget hivud och försöka sätta mig in i andras huvuden och få förståelse för dem. 
Hon behöver hitta de verktygen också. Just nu har hennes verktyg varit att hålla allt samman tills det rinner över och då explodera på mig. Men jag behöver inte ta den skiten längre. 
Hon måste förstå att hon använde bråken med mig som ett verktyg att hantera stress och skit. 

Jag vet att jag har områden som triggar henne och som jag måste jobba på. Exempel att jag stänger av och stänger henne ute när det blir för mycket. Jag har aldrig varit verbal eller tyckt om närhet, vilket är de enda två grejorna morsan vet hur man visar kärlek. 
Det har tryckt undan mig mer än det har hjälpt oss och det kommer ta tid allt det där, och jag märker att jag blir en heeeelt annan människa när jag är med henne. Jag blir gamla och tysta, introverta och stela Renée som jag var som tonåring jag måste försöka visa vem jag är idag. Det kommer ta tid efter all skit at öppna upp mig men jag är redo att försöka. 
Skulle det misslyckas har jag ett stort kontaktnät av de mest fantastiska vänner, en fantastisk familj och den bästa pojkvän man kan önska som skulle stötta mig. 



Ordning på arbetet och familjeterapi

Har precis varit ute på en arbetsplats och snackat skit med chefen där.
Min arbetstid börjar egentligen 8 och ska man på lärlingsplatsbesök räknar jag in restiden som en del av min arbetstid, vilket betyder att jag började jobba halv 7 idag för att vara handledaren till lags. Var på arbetsplatsen halv 8 istället för 9 som bokat, eftersom att han skulle iväg på ett möte runt 9.
 
Tog en halvtimmes promenad efter det eftersom jag blev berövad av den imorse och dirr när jag kom till skolan började jag göra ett excelark med den elevens sammanlagda tider i yrket so far plus att jag printade ut alla hans tidsscheman så att jag kan lägga in de i hans mapp.
 
Jag har även gjort ett annat excelark där jag ska dokumentera kontakten med LP-platser och lagt in besök, datum och telefonsamtal. På det här jävla bygget måste man tyvärr dokumentera allt för de tror inte att man gör sitt jobb annars. Looosers.
 
Nåja, det om familjeterapin då. Kl 14 ska jag till en familjeterapeft med morsan. Första ggn jag träffar henne på nästa ett år så det kommer vara spänt. Jag kommer försöka köra någon snäll/hård attityd. Ska vara väldigt klar med att om vi någonsin ska fungera måste hon lära sig:
  • Hantera sin ilska på ett bättre sätt och att jag inte accepterar det sättet hon behandlat mig på, även fast jag vet att hon inte gör det "med flit".
  • Jag vill inte heller få massa påtryckningar om Amanda och att hon försöker blanda in mig i deras groll för jag kan inte och jag vill inte försöka övertyga Amanda om att förlåta henne. Hon måste kunna ta det i sin egen takt. Min och morsans relation ska handla om mig och henne framöver.
  • Just nu är inte vi i ett stadie där vi kan vara pussiga och kramiga och älskvärda mot varandra. Jag tycker det är extremt påfrestande och ju mer hon drar mig mot sig och överöser med var hon tycker är "positiv energi", desto mer kommer jag slita mig bort och stänga mig inne. Jag har haft mycket problem med närkontakt och jag har tyckt att det varit oerhört obehagligt att ha människor nära inpå mig som älskar mig för jag tycker aldrig jag har varit värd att bli älskad. Det är mitt problem och jag jobbar bort det. Jag har blivit enormt mycket bättre, speciellt senaste året så om hon kan ha lite tålamod så kanske vi kan komma närmare en sådan relation i framtiden. Det kommer dock aldrig bli så kramigt och pussigt som hon vill kan jag tänka mig.
Jag vet att jag har områden att jobba på också och jag vet att jag varit ett jävla helvete att hantera med alla mina depressioner och alla mina instängda egenskaper som hon har svårt att förstå. Jag vet att jag fortfarande har mycket att jobba på och jag jobbar med det fortfarande. Nu har jag åtminstone verktygen och de verktygen har jag fått av en terapeft också. Hon kommer få säga vilka områden jag behöver förbättras i så kan jag jobba med det också. Inga problem.
 
Vad jag inte tänker ta upp är händelser från vårat förflutna. Jag KAN komma att ge exempel för att sätta mer press på hur otroligt viktig punkt 1 är för mig men att ta upp all misshandel hon utsatt mig för och händelser som hur sexuell hon har varit med killar framför oss i telefon och via webkamera med oss i samma rum, alla ändlösa killar som kom och gick och att jag vet om otrohetsaffärer hon haft och hur dålig karaktär jag tycker att det är, det kommer jag skita i att ta upp. Jag kanske aldrig kommer ta upp det alls. Det är nog Ammi som måste få ut sig det för det har skadat henne mer än det har skadat mig och om hon behöver ta upp det och försöka lösa det med mamma så kommer jag definitivt backa upp henne. Jag ser bara inte vad lösningen med det är. Hur går det att lösa något hon gjorde mot oss som barn? Nu bor vi ju inte där längre och jag har faktiskt kommit över den saken. Det är händelser som jag inte blir utsatt för längre för jag bor inte hos henne. Hennes agressivitet är dock fortfarande det stora problemet.
Jag vet att jag får igång henne som antagligen ingen annan, men jag vet också att jag har aldrig gjort något som gör att jag förtjänat den behandlingen jag fått av henne.
Jag säger inte heller att jag är den mest utsatta flickan som gått på denna jord. Jag säger bara att jag inte tänker acceptera att bli behandlad så någonsin igen!
Jag är redo att gå vidare och fördöka bygga en bra relation med mamma. En relation jag aldrig någonsin har haft med henne, men jag har krav på saker hon måste lösa, och hon har säkert krav på mig.
 
Det kommer bli spännande att se hur det här slutar, men jag är ändå hoppfull. Vi har gjort såååå många försök, men vi har aldrig gått i terapi. Inte tillsammans och hon har inte gjort det själv.
 
Detta är sista chansen. Fungerar inte detta, fungerar inget och då kommer jag behöva fortsätta mitt liv utan en biologisk mamma, till priset av att hon kommer må så dåligt att hon kommer gå sönder och det är inte den utvägen jag hoppas på.
 
 

Massa inlägg idag. Här kommer träningen

Jag är duktig på att uppdatera idsg men jag känner mig nästan pirrig av lycka idag. 
Först för att jag messat massa med Niclas om Anton och mig och det gjorde mig superglad när man får höra hans perspektiv som ändå känner Anton bäst och som jag även anser känner mig sjukt bra nu. 

Men träningen då. Jag har ju skippat hela deffandet och att ligga på 1500 kcal om dagen. Det gör inget för mig. Förlorar inget fett, går inte ner i vikt, förlorar inte muskler men jag blir inte starkare heller. Nu räknar jag inte kalorier utan äter när jag är hungrig och de flesta målen är bra mål. Sen äter jag mer husmanskost. Så jag försöker inte få i mig så mycket protein som möjligt i varje måltid. Dricker en proteinshake om dagen minst och äter en burk kvarg typ. Äter maten som serveras på jobbet med grönsaker. Ibland äter jag bara sallad docl. På helgen bryr jag mig knappt. Men jag lägger ner mycket energi på gymmet. Jag blir starkare snabbt och jag börjar se resultat kroppsligt! Börjar få snygga muskler igen. Man börjar se musklerna i skuldrorna, armarna ser bättre ut, axlar blir snyggare och jag börjar t.o.m få magrutor!! Jo, det är sant. Fastän jag äter mer. 
Försöker köra mer kondition och högintensivt också för nu har jag ju orken så kanske där största skillnaden är. 



Fixarbruden numero uno!

Alltså, jag har varit på mitt jobb i 1,5 år och jag börjar nu känna att jag verkligen har koll på läget. Jag har bättre koll än många kollegor. 
Nu är ju jag också en av "veteranerna" på jobbet eftersom så många har slutat. 
Förut kände jag mig sämst (som jag alltid känner). Kände att jag inte leveredade lärlingsplatser tillräckligt fort, jag hade inte koll på vad kurserna innebar, jag hade inget upplägg för lektioner, drog mig för att kontakta handledare och det som jag kände mest, att chefer, handledar, kollegor ansåg att jag var okunnig pga min ålder. Det sistnämda känner jag fortfarande och jag skulle vilja skaffa mig mer timmar i mitt fantastiska yrke och utvecklas mer där. 
Men iaf, nu känner jag snarare att jag är den samordnaren som nästan har mest koll på mina elever, jag kan börja ställa lrav på mima chefer, jag är den som pushar mest på samarbeten med teorilärarna och jag ska fortsätta med det tills vi har rutiner för det. Mina kollegor kommer och ber mig om hjälp och råd. De kommer till mig för att prata av sig om skit. Cheferna på företag vill hjälpa mig för de tycker om mig som person, jag kan hjälpa mina elever med saker som egentligen inte är min uppgift och jag har bara allmänt koll på läget. 

Idag var en sådan dag som jag kämde mycket av det. 
Först skickade jag ett mail till Sterndal (vår nya VD) om EN1090 för eleverna och jag ska ligga på som en iller för att eleverna ska få det. 
Igår tog jag reda på nyttig info till eleverna om de inte får EN1090. (Att de ev. kan få det via Arbetsförmedlingen). 
Jag har fixat lärlingsplats till en elev där han bad om att få en lärlingsplats, vilket iof kostade en annan elev hans plats, men han hade privata problem och hade bett om att få em LP närmare honom så han var glad. 
Jag hjälpte en handledare med vårat närvarosystem för hans elev och hjälpte denna elev med CSN och närvaron (han ska komma in på måndag så vi kan fixa allt). Detta med CSN ligger inte på mitt bord överhuvudtaget men han klarar inte av att söka informationen själv och bad om hjälp. Så jag hjälper. 
Satt i möte hela eftermiddagen och kom med bra förslag till vad som behöver göras med eleverna som inte har LPplatser och samordnarna höll med. 
Jag är nog den som lyckats fixa mest LPplatser åt mina elever på minst tid. Jag har ju bara halvtid samordning och precis så många som en halvtid ska ha (MAX 20 elever). En kollega som jobbar heltid (max 40 elever) har typ 26 st. 
Så jag bär verkligen ett stort lass för skolan. 
Dessutom har jag kvällskurser i svetsning där alla elever har varit supernöjda alla tre omgångar plus att jag är den som alltid är med och gör reklam för skolan på Skansen. 
Jag gör mycket. 
Jag gör skillnad. 

Ibland får man ju klappa sig på axeln och säga job well done!


Kolla förresten vad jag fick av Ann (Anton och Nics mamma) som tack för att jag bakade. En parfym, en bodyspray och en tvål från VC. Hur underbar svärmor har inte jag? Hade ju utan tvekan bakat helt gratis just for funsies. 

Framtidstankar

Har börjat kolla lite på svetslicenser till det nya EN1090. Det är en ny grej inom svetsning som innebär att det kräver en licens för alla svetsare. Det är något bra för att sålla bort alal oseriösa svetsfirmor. Det är dåligt för det är skitdyrt med licenser om inte företaget betalar det. Kollade upp på Lernia. 6000 spänn per svets, fog och material. 
Det finns 3 huvudtyper av svetsar. TIG, MIG/MAG och MMA. 
Det finns 3 huvudtyper av material. Stål, rostfritt och aluminium. 
sen finns det åtminstone 4 fogar som man använder mest. 

Vilket betyder att det finns 12 licenser per svets. Vill man ha allt måste man lägga 36 licenser á 6000 styck. 

Jag funderar på att iaf ta en. Det jag väger mellan är då om jag  ska köra TIGsvetsning, rostfritt rör. Antingen stumscets eller kälfog. Det kan jag bäst och det är det jag tycker är roligast. Om man får jobb drar det in rätt mycket pengar. OM jag får jobb. 
Där det finns mest jobb är ju inom MMAsvetsning. Då funderar jag på stål, kälsvets. Där kan jag lätt få jobb men inte lika välbetalt. 

Just nu lutar det mest åt att ta TIGsvetsningen. Först. Sen kanske man kan tvinga Arbetsförmedlingen att betala MMA om jag blir arbetslös och inte kan få jobb som TIGsvetsare. 
Follow your dream. 

Funderar också på att jobba några år som svetsare och sen fortsätta utbilda mig inom svets. Man kan ju bli ingenjör, tekniker, specialist etc. 



Bygga på träningsvärken?

Funderade på om jag skulle ha en vilodag igår eftersom jag hade så mycket träningsvärk. Tänkte typ att kroppen kanske behöver koncentrera sig på att laga de musklerna jag bröt ner i tisdags. Meeeen sen blev jag uttråkad och fick dåligt samvete så körde bröst/triceps i 45 min. Kortare än vanligt och jag kände hur trött kroppen var så jag orkade inte riktigt trycka på som jag brukar. Men ett bra pass nevertheless. Fick ju mer träningsvärk idag så gjorde nog bra ifrån mig. 

Det var svetskurs igår också. 1/10 avklarad. 
Ett härligt gäng på 7 pers. Alla var taggade att lära sig. Det gick skitbra. Börjar känna mig som en veteran på kurserna. Tredje kvällskursen. 



Tandläkarbesöket

Var hos tandläkaren idag. 
Hade precis likadant som förra gången. Början till hål på 2 tänder. Inget annat. 
De två början till hål har jag haft i typ 5 år så det är inga problem. De blir inte större just nu 😊
Det är faktiskt billigt att gå till tandläkaren om man inte har problem med tänderna. Går man bara på rutinkollen varannat år så drar de typ av 300 spänn från kostnaden så jag betalade 145 spänn idag. 
De frågade om jag ville ha tandläkarförsäkring på 95 kr i månaden, men eftersom jag aldrig haft något problem med mina tänder kändes det onödigt. Aldrig haft ett hål  (förutom det jag har nu som inte är riktiga hål än), inga visdomständer har poppat upp, aldrig behövt tandställning och har aldrig tandsten. Duttiga jag!


Archimedes kom och mös med mig i soffan inann tandläkaren. Min lilla beskyddare

Träningsbloopers

Alltså, i fredags körde jag högintensivt med Johan, vilket är mitt hatpass så jag tog 2 koffeintabletter för jag tänkte att lite extra energi skulle göra det roligare.
Och ja, det vart ju roligare förvisso, men det var typ allt.
Det gick superbra. Vi började med slambaalls, situps, benböj med hopp i trxen, rodd i trxen och mountainclimbers. 25 sek på varje, 15 sek vila emellan. 5 varv!
Sen körde vi lite mage innan vi gick ut i hallen. Då skulle jag göra 10 burpees, springa 50 m, 5 boxjumps, springa tillbaka och göra 9 burpees, springa 50 m och 5 boxjumps. Osv. Burpeesen gick ner till 1 och när jag var på 5 burpees minskade jag boxjumpen i samma tempo som burpees. Så när jag var på 4 burpees gjorde jag 4 boxjumps.
Sen var det fest hemma hos Tom så jag gick på systemet i Fridhemsplan och väntade in Anton vid pizzeriaan. Jag köpte en barnpizza. Jag kunde inte stå stilla och mitt hjärta gick i 380. 2 koffeintabletter var för mycket för mig.
Väl framme lånade jag duschen, fixade mig och sen åt jag upp halva pizzan. Klarade inte mer för koffeinet höll mig fortfarande i gasen och jag blev fett illamående. Det gick över sen på kvällen dock.
 
När  jag vaknade på lördagen. DOOMSDAY! Alltså, mina framsida lårmuskler hade dragit ihop sig som god knows what! Har aldrig varit i sådana smärtor. Varenda steg fick det att svrtna och Anton kunde inte ens lägga handen på mitt ben utan att jag skrek.
Sen kom Paulina så drog vi 3 till o'Learys i Vby och kollade basket med Antons basketkompisar. Fick reda på massa spännande om hur Anton var i högstadiet för han och Pitche hängde typ alltd ihop då. Hehe.
 
Samma värk var kvar på söndagen men då skulle jag, Anton och Paulina träna antagligen... Anton hade inte tränat på hela veckan. Så vi tog en smärtsam promenad till Solviksbadet där jag försökte köra axlar och mage i den mån det var möjligt eftersom benen inte gick alls...
Testade dock monkeybars och jag klarade att gå 3 steg med händerna! Aldrig klarat det förr. Proud of me!
Sen efter 20 min träning satte jag och Paouwie oss och stretchade och jag försökte typ slå ut musklerna. Stabilt.
 
I måndags vart det ingen träning för jag kände mig lite krawsslig. Sjuuukt trött, ont i halsen och bomull i huvudet. Åkte hem och tog det lugnt, sen på kvällen kände jag mig frisk igen, vilket betydde att igår körde jag fullt ut på gymmet! Bad idea!!!!
Körde rygg och mage på gymmet så tänkte att jag skulle köra lite marklyft för jag har inte gjort det på 3 veckor. Körde 3 sets, 5 reps på 85 kg och gick sen ner till 75 kg och körde ett set med 8 reps. Hade typ träningsvärk i ryggen innan jag avslutade det där. 
Sen vart det 4 ryggövningar till och avslutade med rollouts för magen.
Jag kom på sen när jag stod i duschen att jag kört 85kg i marklyft typ 2-3 ggr förut och då pausade jag rätt mycket mellan repsen för att verkligen få till det. Nu körde jag på som att jag mentalt körde 80 kg. Inte kontigt att jag vaknade idag med träningsvärk of doom IGEN! Haha hela nedre delen av ryggen, mina lats och skuldror plus heela magen är smärta nu!
Och idag ska jag köra bröst och triceps också. Plus att jag jobbar till 9. Kill me...
 
 
 

goaldigger.blogg.se

Mitt liv kort och gott. Allt om träning, kost, mitt jobb, tips och tricks etcetc.

RSS 2.0